ADVISEUR

RECRUITER

MEDIATOR

COACH

Wilt u samen met Modulair HR uw eigen conflictstijl ontdekken?

Iedere werknemer heeft zijn eigen conflictstijl. Door inzicht te verkrijgen in deze verschillende conflictstijlen, begrijpt u beter waarom werknemers op een bepaalde manier op een situatie reageren. Maar ook voor uzelf kan het handig zijn om te weten welke conflictstijl u heeft. U kunt vaak beter met een (dreigend) conflict omgaan als u uw eigen stijl kunt loslaten en een conflictstijl kiest die beter bij de situatie past.

 

Volgens het Thomas-Kilmann Instrument zijn er vijf basisconflictstijlen:  

- doordrukken; heeft u deze conflictstijl, dan bent u weinig bereidwillig om u aan te passen aan de mening van anderen. Het doel van deze stijl is om uw eigen wil op te leggen aan de ander.  

- vermijden; heeft u deze conflictstijl, dan gaat u conflicten vaak uit de weg. Dit kunt u doen uit zelfbehoud of omdat u het vanwege de omstandigheden niet het juiste moment vindt om het conflict uit te vechten.  

- compromis zoeken;  heeft u deze conflictstijl, dan bent u bereid om samen te werken, maar u schikt zich niet volledig naar de ander. Beide partijen moeten water bij de wijn doen.  

- exploreren; heeft u deze conflictstijl, dan zoekt u samen met de andere partij naar een win-winsituatie. Hier is vaak diepgravend onderzoek voor nodig naar de oorzaken en belangen bij het conflict.  

- toegeven; heeft u deze conflictstijl, dan geeft u al snel de andere partij haar zin, zodat het conflict snel beëindigd is. Het risico is wel dat u wat te gemakkelijk over u heen laat lopen.

 

Indien u meer wilt weten, leg dan contact via het contactformulier op deze website. Bellen mag natuurlijk ook!